Thursday, January 17, 2008

Original Gangster

Igår var det Uppdrag Granskning. Det handlade om den kriminella grupperingen Original Gangsters ledare Denho Acar.

Han kom till Sverige som 6-åring. Pappan slog honom och övriga 10 barn. Mamman och pappa kunde inte svenska. Familjen blev placerad i ghettot Bergsjön utanför GBG. Han började vara "störig" vid 12 års ålder och sedan fylldes han akt hos socialen bara på. Sen drog farsan med nån ny gumma och mamma dog i cancer när han var 18.

Hit är allt mest bara tragiskt. Och trist att han hamnade på glid.

Men att gå från att åka fast för tjuvkoppling av bil och små former av häleri till grova rån med stulna vapen. Var det tvunget att bli så?
När han muckar från kåken begår han nya brott men flyr till Turkiet och eftersom han har dubbla medborgarskap kan inte Turkiet lämna ut honom till Sverige.
Säga vad man säga vill om honom. Nu till poängen (hans åsikt) och jag vette fan om han inte har rätt: Sverige packar ihop alla blattar som sillar i de sämsta områdena och satsar inte ett skit på dem. MEN SEN SKA DE FÖRVÄNTAS UPPFÖRA SIG? Har inte svenska samhället lite sig självt att skylla?
/C

5 comments:

Anonymous said...

Här snackas politik... igen!Du borde va Nyamko Sabunis högra hand och inspiratör.
/ mamman

Anonymous said...

Samtidigt som ett gäng killar väljer den snabba vägen till framgång och pengar genom att begå kriminella handlingar, sitter en annan förortsgrabb och läser på sitt pojkrum. 10 år senare, är han duktig jurist, advokat, läkare och spelar plötsligt i en helt annan liga. Ett exempel då, man kan ta sig ur miljonprogrammen och gå vidare med sitt liv.
Känner ett par duktiga jurister uppvuxna i Skärholmen. Medan de bråkiga killarna satt längst bak i klassrummet och skrek åt lärarna, ansträngde de andra sig och tog sig därmed vidare.

Håller inte med dig om att det är Sveriges fel, det är snarare en individfråga och mycket handlar om vad dessa individer får med sig hemifrån, sin kultur i hemlandet osv. Det är skillnad på duktiga människor och lata människor.

Don't be afraid said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sakis, du är så klok min vän.
Jag menar såhär. Självklart ska duktighet premieras men jag tror inte att Sveriges ignorans mot dessa förekommande problem precis hjälper till att föra andra/tredje generationens invandrare framåt.

Men självklart ska de som tog sig upp ur misären själva hyllas!

When in Rome... Det är ju inte alla som helt plötsligt adapterar svenska värderingar och åsikter, inte ens Silvia kan ju snacka ordentligt. Man måste nog försöka komma in i samhället bättre om man vill komma nånstans och jag tror inte precis att den här killens päron gjorde det

Anonymous said...

lasa hela bloggen, ganska bra