Thursday, April 17, 2008

En (s)tilla undran...

Snart är det Första Maj. Det är röd dag. Röd = sosse he he.
Iaf. Den dagen ska sossar och andra som befinner sig ännu mer till vänster ut och demonstrera och Mona ska stå på Rinkeby Torg i en burka och röka vattenpipa. Detta är en gammal arbetartradition och varsågoda, ut och skrik med er, jag är glad för en ledig dag!

Men det jag undrar är... Sedan år 1900 har sossarna varit vid makten hela tiden fram till nu förutom några år i slutet av 1970-talet då det gick bra för Thorbjörn Fälldin, 1991-1994 då det var borgerlig regering och så nu.

Vad är det ni röda ska ut och skrika på? Ni har ju bestämt hur det ska vara i samhället ca 86% av tiden så ger ni er ut för att klaga på era egna initiativ? Jag fattar inte.

Alla som vill demonstrera för sänkt skatt och hårdare straff kan samlas på I6 vid 14-snåret!

/C

5 comments:

anna said...

ibland kan det vara svårt att se helheten när man tittar genom ett sugrör!

Anonymous said...

Hur menar du nu?
Är det jag eller vänstern som är sugröret?

Lisa said...

återigen ett MYCKET bra inlägg, min lilla politiker!

I love you!

Heja Clara-partiet.

Sara said...

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 på initiativ av Andra internationalen, bland annat till åminnelse av Haymarketmassakern 1886. Denna dag firas runt om i världen av olika arbetarpartier och fackföreningar med demonstrationer och möten. I Sverige har traditionen avtagit i stor grad sedan början av 1900-talet då arbetarna främst demonstrerade för rösträtten. Arbetarrörelsens förstamajdemonstrationer var från början intimt förknippade med kampen för åtta timmars arbetsdag.
Under andra världskriget fick första maj en nationell karaktär. Socialdemokrater och borgerliga manifesterade nationell enighet på första maj genom att tillsammans gå i ett medborgartåg under parollen ”För Sveriges fred och oberoende”. På 2000-talet har andra partier än de socialistiska med allt större engagemang börjat använda första maj för att manifestera sin politik. Så varför inte starta ett eget Clara-tåg och håll tal och presentera Clara-Manifestet. Jag kommer gå i ditt tåg!

Sara said...

Wikipedia om du undrar....Puss